Ecuador 16 april
Zooo het is al weer bijna een week geleden dat ik iets heb geschreven, en er is veel gebeurd dus hier komt ie dan:
Pasen:
Zaterdag ochtend werd ik wakker in mijn lawaaiige kamer. Ik zou samen met Maria (de huisvrouw) naar het paasfeest gaan in het oude centrum van Ecuador. Om 11 uur waren we bij de school waar we
hadden afgesproken, overigens ook de school waar ik les heb.
Samen met 2 nederlandse meisjes gingen we lopend naar el possecion. Lopend door de straten sprak ik met Maria en ik vroeg hoe oud ze was... Ze leek mij zo 25 jaar oud en ze is behoorlijk
aantrekkelijk. Helaas bleek ze maar liefst 35 jaar oud!! Toen we aan kwamen in het oude centrum voelde ik me opeens erg groot, alle mensen hier zijn namelijk erg klein! We zochten een gunstig
plekje tussen de duizenden mensen en wachtte tot de (wat wij dachten) feeststoet zou komen. Na enkele minuten klonk er een triest en verdrietig muziekje door de straten van Quito. Het startsein van
een van de raarste optochten was gegeven..... In de verte zagen we mannen lopen met vlaggen en daarachter liepen mannen in een paars pak, die erg maar dan ook erg veel leken op een secte die van
lakens een pak maken... juist de klukluksklan (of hoe je het ook schrijft)
Alsof het allemaal nog niet 'vrolijk' genoeg was liepen er tussen die paarse kabouters mannen met kettingen om hun voeten en met een enorm kruis op hun rug! Juist ja net zoals onze grote vriend
Jezus! Daarachter liepen weer mannen met kettingen op hun rug te slaap tot bloedens aan toe!
*Het bliksemd op het moment dat ik dit nu schrijf ergt keihard!! niet normaal!!!*
Na deze interressante maar ook fascinerende ervaring gingen we lunchen in een tipisch ecuadoriaans restaurrant waar het woord hygiene niet in het woordenboek staat.
Lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag voor ecuadorianen en het is dan ook een hele opdracht om alles op te eten. We kregen onderandere soep met van alles en nog wat er in: Van vis tot
banaan, van mais tot aardappel en van koriander tot rijst, alles zat er in.
Daarna nog een bord rijst met vis, bonen en salade, en nog wat fruit. Dit alles kostte maar 1,50 dollar. Geen geld dus!
Die avond zijn we nog wezen stappen in een zeer gezellig barretje waar alleen maar salsa werdt gedraaid! Sowieso draaien ze hier voornamelijk salsa muziek!
Het was een heeeeel gezellige avond en kheb veel vrienden gamaakt die avond.
4 mojitos en 2 bier later ben ik licht aangeschoten terug naar mijn appartement gegaan en deed ik een poging in slaap te vallen.
Je wordt hier heel snel dronken door de hoogte (quito ligt op zoon 3000 meten boven zeeniveau) dus de rest van de avonden dat ik uit ben geweest heb ik het maar bij een paar biertjes gehouden. Wel
lekker goedkoop!!!
Slapen gaat hier vrij moeilijk door het vele lawaai rondom het appartement. Je hoord echt alles en vooral de autos zijn zeer irritant! Gisteren bijvoorbeeld leek het wel alsof alle autos een waar
openluchttuuterconcert hielden! Verder ligt mijn appartement midden in het uitgaanscentrum dus aan muziek geen gebrek! In de morgen is het prachtig weer maar eenmaal na 2en veranderd het in een
regenwoud! Heel veel regen en veel onweer!
Hmmm wat heb ik nog meer gedaan.... Vaak met vrienden uit geweest, filmpjes gekeken, gekookt en gepraat. In mijn appartement zijn er vooral nederlanders en ook nog 3 belgische meiden waar ik veel mee optrek. Het enige vervelende is dat ons appartement aan 1 van de meest gevaarlijke straten zit van Quito....In deze 6 dagen dat ik hier zit zijn er al (naar ik weet) 4 overvallen gepleegd voor ons appartement. Enige opluchting is dat er voornamelijk vrouwen worden beroofd, maar ik kijk uit en loop nooit alleen over straat.
De lessen zijn heel leuk en duren 4 uur achter elkaar van 9 tot 1. Het is een hele gezellige school met vriendelijke mensen! Mijn spaans wordt al beter en ik kan me al aardig verstaanbaar maken.
Ook heb ik mijn eerste salsa les er op zitten, ook een leuke ervaring!
Ik eet hier alleen wel heeeel slecht, ik heb bijvoorbeeld gisteren helemaal niet gegeten en de dagen daarvoor had ik ook al geen honger.... Heel vreemd maar ik voel me niet ziek ofzo naja dat komt
wel weer. (kan wel wat kilos kwijt)
Straks vertrek ik voor een weekend naar Cuenca helemaal in het zuiden van ecuador samen met 3 vriendinnen. Het schijnt een heel mooi stadje te zijn en de reis erheen schijnt ook heel mooi te zijn! Je kan bijvoorbeeld op het dak van de trein zitten om zo een goed uitzicht te hebben! Ga ik zeker uitproberen!
Ik zal zo snel mogelijk verslag uitbrengen over dit weekend en de fotos komen hopelijk ook snel, is namelijk geen mogelijkheid om dit in een internetcafe te doen! helaas... Maar op school kan het
wel!
Tot snel Ciaaaoooo
35 :O?? Ben je hier niet wat vergeten te vertellen Marv ;)?
Stuur ook ff een foto van Maria mee ;)
Hou je haaks ouwe!
Ciaoo!
Nou nou je hebt al heel wat meegemaakt zeg.
Dat van de pasen zal wel erg veel indruk op je hebben gemaakt.
als ik het zo lees zie ik het al voor me.
En wat gezellig dat je een weekendje weg gaat .en dan nog met drie meiden.
En ik hoop dat je toch nog iets eet ,al eet je maar fruit.
jammer dat het weer dan niet helemaal meezit ,nou je zit er nog 11 weken dus je weet nooit hoeveel graden het nog wordt!!!
Marvin ik ben bang dat ik je straks als je thuis komt weer nederlands moet leren haha,omdat je spaans zo goed word.
Nou Marvin heel veel plezier in Cuenca en veel kijk plezier .
We wachten op je volgende verslag ben heel erg benieuwt.
groetjes uit wijk en een dikke knuf.
Mama.
hee die Marvin! Zit hier midden in de nacht ;) aan een héle saaie scriptie, dus dat verhaal van jou was een leuke onderbreking! Klinkt allemaal spannend en superleuk! Veel plezier dit weekend en niet van de trein vallen!
Chinnie!
Wat een hoop ervaringen heb je nu al opgedaan! En wat zit je nou weer opgelucht te zijn dat alleen de vrouwen beroofd worden, als jij die 35-jarige chica wilt scoren zul je der toch echt moeten beschermen.
Dus pak ook die lunch weer eens mee, want jij hoeft heus niet af te vallen!
Maargoed, super joh.. En al die clans joh, creapy!
Geniet van je tijd en we houden elkaar op de hoogte!!
X Iris
Hey Marvin!
Super stoer dat je gewoon in je eentje op reis ben gegaan!!
Als ik je verhalen zo lees heb je het volgensmij echt prima naar je zin... mooie vrouwen, alcohol, dansen haha kan niet beter!!
Super veel succes nog!!
x Anne (je oude klasgenootje)
Hee Kaneelstaaf!
Ben weer zeer zeer trots op je.......
Maar die Maria is dus een typisch gevalletje van WAT ZEI JE?
ben blij om te horen dat je het naar je zin hebt.
en dat je een paar kilo kwijt raakt, dat scheelt dan weer:P
Krijg je net zon goddelijk lichaam als mij (op die hochstern na dan)...
Heb vorige week trouwens een programma op NED1 gezien dat speelde zich helemaal af in je raad het al... Quito!
dus dat was wel vet om te zien waar jij woont nu..
dikke kus en hou natuurlijk heel veel van je...
Jubba!!
UUh, jij voelde je erg groot?? En ik wou er zo graag heen..:P
Ben jalours, had daar ook moeten zijn! Meeh! Echt heel goed dat je gegaan bent man!
Ik ben hier in Nederland maar aan een cursus Spaans begonnen..
In je volgende verslag verwachten we de spannende details over deze drie misterieuze jonge dames in de jungle he, dat begrijp je natuurlijk wel!
Die trein heb ik volgens mij een keer op RTL Travel gezien, super mooi!!
Cuenca schijnt bekend te staan om de fabricage van DE panama-hoeden.. daar kun je er natuurlijk wel een van opsturen he??:)
Laatste tip van een expert:
Als je af wil vallen, gewoon flink aan de arroz con frijoles!!
Maauw!!
wooo die trein waarbij je op het dak kan zitten schijnt echt geweldig te zijn!! veel plezier man, hoi!
Eey Chin,
zo te zien gaat alles goed daar:). Salsa dansen, mooie vrouw(en), uitgaan wat wil je nog meer;).
Wel minder dat het k*t weer is, een ding schilt hier regent het ook weer:P. Ik zal straks bij de heul ff een verslag doen van je mooie verhaal zodat iedereen op de hoogte is. Arie is namelijk wel benieuwd hoe je het maakt.
Maar veel plezier daar, en volgende keer als je me belt probeer dan niet te bellen als ik aan het werk ben want dan kan ik niet opnemen:(. Was btw maar 1 tel te laat:(. maar ja volgende keer beter;)
Groetjes en kus van de Blonde God;)
Marvin, ik denk dat je die heerlijke stoofpot van je moeder en de Japanner in Roterdam mist. Moet een heerlijk soepje geweest zijn want als ik het goed begrijpt was het een soepzooitje wat erin zat. Hadden ze de vloer net geveegd en je soepkom daarmee gevuld. Slaap tekort met al die toeterende auto,s zal ook niet meevallen.
Blijft goed eten en maakt er wat moois van. Veel plezier nog.
Groetjes Joke en Gerhard
Hallo Marvin.
Zo te lezen heb je nog geen last van heimwee,en geniet je daar met volle teugen.
Je hebt in die korte tijd dat je weg bent al veel beleeft zoals we kunnen lezen.
Alleen het weer is hier volgens ons beter ,dus voor het zonnetje zit je op de verkeerde plek ,maar troost je het zonnetje gaat daar waarschijnlijk meer schijnen dan hier.Nou Marvin we houden er weer mee op en kijken weer uit nou jou verhaal die vast weer gaat komen.
Groetjes Klaas en Marie.
Marvvv! Don't worry je komt vast nog wel meer Marias tegen ;) Leuk verhaal!! Wel goed voor jezelf zorgen he we willen geen uitgehongerde marvin terug zien in Nederland! Haha geniet lekker en ben benieuwd naar je volgende verhaal! Kus
HI!!!! So I cannot read anything! But I hope you are having a fantastic time! Be Safe! Miss you!
hey marvin ,ik lees dat je het goed naar de zin hebt daar.en van mama heb ik begrepen dat er ook cavia word gegeten....bah...maar jij zal hem wel geproeft hebben vertel maar of het lekker was...brrrrr..geef mij maar hatjong of zoiets..kijk voor de rest goed uit daar en kom gezond en wel weer terug,liefs en een dikke kus
Hoi Marvin.
Leuk om wat van je te horen,en ook veel interesante
verhalen.
wat het eten betreft ziet dat er niet zo rooskleurig uit.
Wat hebben we het hier dan goed he , ik zou haast wat chinees of japans op willen sturen.
Maar ja een ding is zeker jij heb cavia gegeten,weet niet wat ik me daar bij voor moet stellen alleen het idee al.
Maar marvin een ding he na het eten van dat ,je gaat wel naar je kamer he om te slapen en niet in het riool
grapje?????????
Nou marvin succes je komt er wel geniet er van ,heel veel plezier denk aan jezelf
groetjes rinus en marianXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ik zoek nog een secretaresse, leeftijd 35 jaar, moet wel Fries kunnen praten. ( mama vond het goed idee )
Bestel ook een portie cavia met pikante saus voor mij !!
Take care of yourself !! We all love you !
Pap
Ha baasje,
goeie zaak dat je het naar je zin hebt daar. Je moet over een tijdje geloof ik wel ergens anders heen toch? das wel balen. Hier gaat alles goed in Nederland, lekker weer en alles gaat zn gangetje met de jongens.
Veel plezier nog in Equador en tot over 3 maanden
he, hier dat onbekende nederlandse meisje..
Ben je gewoon te beroerd om mijn naam te vermelden na al die dagen zo goed voor je te hebben gezorgd!! :P
tsssss
Al dat mee-eten mag best beloond worden door een vermelding met naam.
vanavond karaoken!! (denk ik)
x ROOS
Hey Marvin,
Afgelopen weekend was geslaagd! Zorg er vooral voor dat je niet al te gefrustreerd wordt met al die vrouwen om je heen! ;)
Slaap lekker!
Besos Michelle
Kerel!
Super tof klinkt het allemaal! Zet ook eens even wat foto's van de dames op deze site, dan weten we helemaal waar je het over hebt!
Hier gaat het z'n gangetjes, maar mis jou concurentie wel een beetje met pokeren hoor ;)
Ziet er trouwens apetijtelijk uit zo'n cavia op een stokje.. ;)
Have fun!!
Ben!